Eljött a barna hajszín ideje! Változtasd hajszíned ideiglenesen vagy akár tartósan barnára!

Unod a természetes hajszíned, vagy csak egy új külsőt szeretnél kipróbálni? Számos érv szól amellett, hogy hajszíned barnára változtasd és három különböző módon is megteheted ezt: kimosható hajszínezéssel, tartós hajszínezéssel vagy tartós hajfestéssel. Mi most szeretnénk segíteni neked abban, hogy megtaláld a hajadnak megfelelő módszert.

Kimosható hajszínezés, tartós színezés, vagy tartós hajfestés? Három lehetőség barna hajszín elérésére.

Képzeld el csak el, milyen szépen ragyog a barna haj a fényben, felülmúlva bármely szőke árnyalatot. Fodrászod segíthet a kívánt barna árnyalat kiválasztásában és hajad befestésében, de ha bátrabb vagy saját magad otthon is belevághatsz. Az otthoni hajfestéshez nyújt segítséget az alábbi videó:


A kimosható színezés azoknak megoldás, akik csupán ki szeretnének próbálni egy új hajszínt. Nem lesznek lélegzetelállító meglepetések, és a szín hajmosásonként, fokozatosan fog lekopni. A színeredmény intenzitásától függően, egészen 15 mosásig is megmaradhat. A tartós hajfestéssel összehasonlítva a kimosható színezés gyengédebb a hajhoz. A kimosható színezés csak a haj külsejéhez tapad, és így ad új árnyalatot, extra ragyogást. Továbbá a megtapadt szín-pigmentek a vékony hajnak extra dús hatást eredményeznek. Általában a kimosható színezés növelheti a természetes hajszín intenzitását vagy árnyalataival mélységet kölcsönözhet neki. Azonban kimosható hajszínezővel nem tudod világosítani hajad. Akinek barna haja van, annak a színező segít megőrzi a hajszín ragyogását. Szőke haj esetén egy barna kimosható színezést követően a haj barnává változik, a megtapadt szín-pigmentek a vékony hajnak dús hatást kölcsönöznek.

Ahogy talán már kitaláltad, hatékonyság szempontjából a tartós színezés, a kimosható színezés és a tartós hajfestés között van különbség. Tartós színezéssel, akár három árnyalattal is sötétíthetjük a hajat. Szintén gyengéd megoldás az első ősz hajszálak eltakarására. Elméletben a tartós színezés úgy működik, mint a tartós hajfestés. A művelet során a haj kutikularétege kinyílik és a szín pigmentek mélyen a hajba kerülnek. Mint ahogy a kimosható színezéssel sem, úgy a tartós színezéssel sem lehet a hajat világosítani. A tartós hajszínezők megközelítőleg 24 mosás után elkopnak. Az intenzív színezés és a kimosható színezés közötti különbség a következő: rendszeres használatot követően a tartós színezés a természeteshez képest kicsit sötétíti a hajat. Amennyiben rendszeres végzel tartós színezést, csak kicsivel a lenőtt haj fölé vidd fel. Így egyenletesen barna marad a hajad. A tartós hajfestés a magabiztos döntéshozóknak való. Az új hajszín állandó, lenövésig tart. Az ősz hajszálakat is teljesen befedi. Azonban néhány hetente ismételten be kell festeni az újonnan kinőtt hajtöveket. Ezeknek a tőfestéseknek a gyakorisága a hajnövekedés gyorsaságától függ. 

Állandó, vagy csak átmeneti színváltozást szeretnél? Ha megszeretnéd változtatni a hajszíned, először a fenti kérdésekre próbálj meg válaszolni. A megfelelő módszerrel már készen is állsz, hogy hajad új színben pompázzon.

Így fesd be a barna hajat!

1. A meleg hajszínárnyalatok különösen jól állnak, ha kreol, vagy sötétebb arcbőrszíned van, leheletnyi sárga, vagy arany tónussal. Az ilyen árnyalatok például a karamell, bronz, vagy például a Gliss Color tartós hajfesték 5-65 Mogyoróbarna. Amennyiben az arcszíned hűvösebb színtónusú, enyhe kék, vagy rózsaszín színekkel, úgy világos barna, vagy sötét barna színeket válassz vörös és arany árnyalatok nélkül, ehhez jó választás lehet a Gliss Color tartós hajfesték 6-0 Természetes világosbarna árnyalata, 5-1 Hűvös barna vagy 4-0 Természetes sötétbarna árnyalata.

2. A következetesség és megfelelő hajápolás a hajfestés legjobb alapja. A festés eredménye káprázatosabb és hosszantartó lesz, ha ép a haj szerkezete és egyenletes a haj kutikularétege.

3. Jobban fogod élvezni az új hajszínt és tovább meg tudod őrizni a színpigmentek hatását, ha olyan hajápolót választasz, amely színkezelt hajra való. Ehhez kiváló választás a Gliss Colour Perfector termékcsaládja, amelyet kifejezetten festett és színezett hajra fejlesztettek ki. A Gliss Coloor Perfector sampon hosszan tartó színvédelmet és intenzív regenerálást biztosít és a Gliss Colour Perfector 2 az 1-ben hajpakolással kombinálva még tovább tart az optimális eredmény. 

A képre kattintva még több információt találhatsz a termékekről és meg is vásárolhatod azokat.


Termékek: