Felejtsd el a zsíros hajat! Most eláruljuk, hogy szabadulj meg a faggyútól?

Akár betegségnek, akár kozmetikai problémának tekintjük, a zsíros haj idegesítő és nehéz megszabadulni tőle. De ne csüggedj! A szakértők tanácsai megoldást kínálnak erre a problémára.

Hiába vetsz be mindenféle formázási trükköt, mégsem tudsz megszabadulni a tincseid gyakori zsírosodásától? Az igazság az, hogy a zsírosodás egy természetes folyamat eredménye. A hajhagymákhoz faggyúmirigyek tartoznak, amik zsíros anyagot, faggyút termelnek. A faggyú alapvetően jót tesz a hajadnak, egészségessé és simává teszi a hajszálakat, és megvédi őket a kiszáradástól és a töredezéstől. A túlzott faggyútermelést azonban a zsíros haj okozza. A legrosszabb esetben a faggyúmirigyek eltömik a hajhagymákat és hajhullást, korpásodást okozhatnak. Az okok közt lehet az öröklés, az egészségtelen étkezési szokások, gyógyszeres kezelés, vagy a nem megfelelő hajápolás. A faggyútermelés az évszakok és a klímaváltozásával is módosulhat, de befolyásolják a hormonháztartás ingadozásai és a stresszes életszakaszok is.

Mosd meg zsíros hajad gyakrabban

Ha úgy érzed hajad túlzottan zsíros, akkor súlyos esetekben érdemes orvoshoz fordulnod. A felírt orvosságok segítenek a megfelelő faggyúmirigy működés helyreállításában, de legtöbb esetben a megfelelő hajápolás is véget vethet a túlzott zsírosodásnak. Az alábbi összetevők, hatóanyagok visszaállítják a faggyútermelési egyensúlyt. A tengeri hínár vagy az olyan gyógynövények, mint a zsurló, a rozmaring, a martilapu, a csalán, a kamilla vagy zsálya, szabályozzák a faggyútermelést és megnyugtatják a fejbőrt. Az orvosi kátránysamponok is segíthetnek helyreállítani az egyensúlyt. Figyelj oda: semmiképpen ne használj olyan termékeket, amik proteineket vagy lipidpótló anyagokat tartalmaznak, mint például különféle olajok vagy szilikon, csak bonyolítani fogják ezt rendkívül kellemetlen helyzetet, és a haj még zsírosabbá válhat.


A megfelelő ápolás kiválasztásán kívül a megfelelő termékek gyakori használata is fontos. Néhányan azt gondolják, a gyakori hajmosás stimulálja a faggyútermelést, de ennek nincs semmilyen tudományos alapja. Valójában az ellentéte igaz: a zsíros hajat gyakran kell mosni, ha szükséges akár naponta. A sampon használatával eltávolítjuk a zsíros anyagok nagy részét a fejbőrről, a faggyúmirigyekből. Minden alkalommal kicsit többtől tudunk megszabadulni, ha jól bemasszírozzuk a fejbőrbe a sampont. Az eredmény egyértelmű: a megfelelő kezelés nemsokára meghozza a gyümölcsét.

Tedd!

  • - Használj átlátszó samponokat, a krémes állagúakat pedig kerüld inkább.

Ne Tedd!

  • - Ne használj balzsamot. A zsíros hajnak nincs szüksége annyi kondicionálásra, mint a száraz hajnak.

    A szabály ebben az esetben: a kevesebb több. Ha mégis szeretnél egy kis extra fényt és puhaságot kölcsönözni a hajadnak, akkor próbáld ki a Gliss Split Ends Miracle Express Repair nem kiöblítendő spray balzsamot, ebből pár fújás is elég törölközőszáraz vagy száraz hajra, hogy a hajszálak elnehezítése nélkül tápláld és helyreállítsd a hajszerkezetet.

A képre kattintva még több információt találhatsz a termékekről és meg is vásárolhatod azokat.

    Termékek: