Hajápoló Tedd! & Ne tedd!

A gyönyörű haj extra törődést igényel, a legjobb eredmény érdekében fontos, hogy a legmegfelelőbb hajápolási trükköket, termékeket alkalmazd. Most összeszedtük a legfontosabb Tedd! & Ne Tedd! tippeket. Meglátod, csak pár lépés szükséges, és neked is lehetnek csodás fényben pompázó loknijaid.


1. A sérült, száraz haj extra törődést igényel

Tedd!

Különösen száraz haj esetén elengedhetetlen a hatékony hajápolók, hajformázók használata. Ügyelj arra, hogy kifejezetten az adott problémára válaszd ki az adott terméket! 

Ne tedd!

Az extraszáraz hajnak nem elég, hogy rendszeresen hajbalzsamot használsz, sokkal többre lesz szükség. Heti egy, de legalább két alkalommal használj intenzív hajpakolást is. Felejtsd el a gyakori hajvasalást, a hajszárító használatát. Ezek mind-mind tovább rontják a helyzetet. 


2. Figyelj arra, mennyi időt tartózkodsz a napon!

Ne tedd!

Ahogy a bőr esetében, úgy a haj védelmének érdekében is rendkívül fontos, hogy ne tedd ki magad a napsugarak okozta ártalmaknak. Kalap és hajvédő készítmény használata nélkül ne indulj el otthonról, mert fejbőröd azonnal leéghet, hajszálaid is megsérülhetnek.

Tedd!

A Nap okozta káros ártalmak elkerülése érdekében használj olyan terméket, ami tartósan megmarad a hajban, hetente kétszer pedig vess be egy intenzív ápoló hajmaszkot is. 

3. Nem mindegy, mivel fésülködsz

Tedd!

A durva gubancok kibontása nem mindig egyszerű. Hogy megkönnyítsd a helyzeted, mindig használj ápoló hajspray-t, ami segít a problémás területeken. 

Ne tedd!

Különösen hosszú hajnál a fésülködés problémát okozhat, pláne, ha nem jó eszközt használsz. A kevésbé masszív, nem erre a célra kialakított fésűkkel nem mész semmire, ide hatékony bontókefe vagy speciális fésű szükséges, amit a legjobb hatás érdekében a hajtövektől a hajvégek irányába alkalmazz!


4. Légy a hajfestés nagymestere!

Tedd!

Nincs baj az otthoni hajfestéssel, hajszínezéssel, ha nem akarsz túlságosan drasztikus változást elérni. Maximum két árnyalattal világosabb vagy sötétebb hajszínnel nem lesz gond otthon kísérletezni, azonban ezt a műveletet is a dobozban található utasítás szerint végezd el. Ha nem vagy biztos benne, hogy egyedül is menni fog ez a művelet, inkább kérd meg valamelyik barátnődet, színezze vagy fesse be neked fürtjeidet!

Ne tedd!

Ne otthon próbáld ki, hogyan lehet a leggyorsabban sötétről világosra vagy világosról sötétre hajszínt váltani. Egy ilyen beavatkozást inkább bízz szakemberre, mint hogy később csalódott legyél a végeredmény miatt.

Tedd!

Lényegesen tartósabb maradhat a hajszíned, ha olyan hajápolót választasz, ami kifejezetten színkezelt hajra való, segít megőrizni a színpigmentek hatását.


5. Védd meg szőke fürtjeidet!

Tedd!

A szőke hajszín az egyik legkényesebb, így annak ápolása is fokozott figyelmet igényel. Használj kifejezetten szőkéknek fejlesztett samponokat, balzsamokat, ezzel nagyon sokat tehetsz hajad egészséges csillogásáért. Szárítás és vasalás előtt alkalmazz hővédő spray-t, melynek zsírmentes formulája intenzíven regenerálja a hajat, és védi a forró hajformázók okozta sérülésektől.

Ne tedd!

A szőke tincsek érzékenyek, próbáld meg minél több alkalommal kerülni a szoros copfokat, hajcsatokat!