Hajfestés otthon – Így csináld!

Színválasztás

A hajszínválasztás a hajfestés egyik legnehezebb része. Érdemes a bőrszínedhez illő hajfestéket választanod, hogy harmóniában legyen az arcod és hajad. Ha sárgásabb a bőröd az aranyszőke, aranybarna és vörös is jó megoldás lehet. Ha világos a bőröd akkor érdemesebb inkább hamvas színeket választani, ilyen lehet a hamvasszőke vagy hamvasbarna szín is. Maximum 1-2 árnyalattal válassz sötétebb vagy világosabb színt, ezzel megelőzzük a nagymértékű hajroncsolódást és könnyebben is szokunk hozzá az új hajszínhez, mintha a drasztikus hajszínváltás mellett tennénk le a voksunkat. A hajfestékes dobozon lévő színeket mindig vedd figyelembe hajfestés előtt.

Erre lesz szükséged hajfestéskor

A hajfestés megkezdése előtt szerezd be az alábbi kellékeket, hogy minden sínen menjen amikor otthon fested a hajad. A legtöbb hajfestéket ecsetes megoldással kell felvinni a hajra, de már vannak olyan megoldások is, amikor nem szükséges ecset használata. Olvasd el a választott hajfestéken lévő utasítást, abból ki fog derülni, hogy pontosan milyen módon kell használni a terméket.

Mindenesetre érdemes otthonra beszerezni alábbi eszközöket:

  • festéktál
  • kesztyű (ez általában megtalálható a hajfesték dobozában)
  • fésű
  • hajcsatok
  • hajfestő ecset
  • törölköző
  • hajfesték (hosszú haj esetén 2 db doboz)

  • Indulhat a hajfestés!
    1. Olvasd el a hajfesték használati utasítását.


2. Végezz allergiatesztet minden esetben hajfestés előtt a későbbi problémák elkerülése érdekében.

3. Tedd fel a törölközőt a ruhádra és készíts elő egy órát, amin tudod majd figyelni a festék ható idejét.

4. Kend be fejbőröd a hajtövek vonala mentén testápolóval, hogy megvédd bőröd a festékfoltoktól.

5.Húzd fel a kesztyűt és a használati utasítás alapján keverd össze a színelőhívót és festékkrémet.

6. Ha most fested hajad először tartós hajfestékkel, akkor hátulról előre haladva, hajtincsenként vidd fel az előkészített festékkeveréket a teljes hajhosszadra. Ha a bőrödre is került véletlenül festék, azt vattakorong segítségével töröld le.

7. Ha már festett a hajad és a lenövést szeretnéd elfedni, akkor készíts választékot a fésű segítségével. Először a lenőtt területeket fedd el és csak utána vidd fel a festéket a hajad többi részére.

8. A használati utasításon lévő hatóidő lejárta után öblítsd le hajad langyos vízzel és a hajfestékhez csomagolt hajbalzsamot vagy hajpakolást is vidd fel hajadra, majd öblítsd ki. Így hajad könnyen kifésülhetővé és puhává válik.

9. Szárítsd meg a hajad és készen is van a csodálatos új frizurád.

10. Hajfestés után ápold hajad Gliss Color Perfector samponnal és hajpakolással, hogy hajszíned még tovább megőrizze ragyogását és színét.

Termékek: