Mit csináljunk az első ősz hajszálunkkal?

Ahogy azt mondani szokták, egy kihúzott ősz hajszál helyébe hét új fog kinőni. Ezek szerint a pigment nélküli hajszál kitépése nem a megfelelő megoldás. Másrészről a modern festési technikák megkönnyítik az ősz hajszálak elrejtését.

Sok mindent tehetünk, hogy elrejtsük az első ősz hajszálunkat, színezhetjük, festhetjük és melírozhatjuk a hajunkat.

Genetikai tényezők határozzák meg, hogy szervezetünk mikor fejezi be a pigment termelést. Egyesek ezt 20 évesen tapasztalják meg, mások egészen idős korig megőrzik eredeti hajszínüket.

A tudósok keményen dolgoznak azon, hogy az őszülés okait kiderítsék és megtudják, hogy összefüggésben áll-e a stresszel. Ritka esetben betegségek, vagy gyógyszeres terápia is felgyorsíthatja az őszülést.

Néhány kósza ősz hajszál még csinos is lehet a hamu szőke hajban. Azonban a sötét hajban, a fehér hajszálak egy kevésbé vonzó külsőt kölcsönöznek. Az ősz haj jobban kiemeli a szemet, ha az vastag fehér keretben mutatkozik. A következőkben megtanítjuk, hogyan küzdj finoman az ősz hajszálak ellen.

Így szabadulj meg ősz hajától

A szőke hajúaknak nem kell nagyon aggódniuk az első ősz hajszálak megjelenése miatt, hiszen azok alig látszódnak. Amíg kevés fehér hajszálad van és azok távol vannak egymástól, melírral és kiöblíthető hajszínezővel kordában tarthatod majd az ősz hajszálakat.

A hamu szőkék esetében a melír bizonyul a legjobb megoldásnak, ha már több ősz hajszálunk van. Ez megakadályozza az esetleges elsárgulást és nem vezet nyilvánvaló lenövéshez a töveknél. Ezzel a megoldással a hajtőfestés kevésbé szükséges.

Ne felejtsd, hogy a fehér hajszálak több mesterséges pigmentet nyelnek el, mint az természetesen pigmentált hajszálak. Hogy közép barna hajszínt szeretnél, először sötét szőke színezővel próbálkozz, a Gliss Color 7-00 sötétszőke árnyalata jó megoldás lehet. 

Teljesen ősz haj esetében azt javasoljuk, hogy a teljes hajat egy színnel fesd be, amely csak egy árnyalattal világosabb, mint amilyen eredeti hajszíned. Ezzel harmonikus külsőt érhetsz el és elkerüljük a töveknél kialakuló más színt. A Gliss Color tartós hajfestékek hialuronsav komplex-szel segítik a színpigmenteket a hajszálak mélyére juttatni és ápolják a hajat hajfestés közben és után is.

Nézd meg a videót, hogyan érdemes a lenőtt hajtöveket tartós hajfestékkel elfedni:


Termékek: